Stichting BUSYBEN

Indische evenementen vol plezier, eten, dansen en goede muziek.

Hoe is de Stichting ontstaan?

Ik ben de initiatiefnemer van de Stichting Busyben en woon in Lelystad. (velen kennen mij al onder de naam Busyben) Ik ben een organisator bij uitstek, heb in het verleden (vanaf 1985) regelmatig avonden en sport evenementen georganiseerd. Deze evenementen werden met veel enthousiasme ervaren door de bezoekers/sters. De uitgangspunten zijn gezelligheid en de sociale contacten koesteren. Het financiële kwam vaak op 2de of zelfs op de 3de plaats. Het is vanuit een soort vrijwilligers drift ontstaan met andere woorden ik ga niet voor het geld. Ondanks dat bleef er toch wat geld in de kas over. Wat nu? Ik dacht. Met dat geld kunnen wij personen in Indonesië helpen die dit meer nodig hebben, dan wij.

Dus ik besloot om hiervoor de stichting Busyben, in het leven te roepen en ook doordat ik de belofte heb gemaakt aan het sterfbed van mijn moeder (R.I.P. 2011) om hulp te bieden aan haar geboorte dorp, DEPOK. (zie site Pestafeest.nl)* 

De Stichting Busyben is begonnen in 2011 met het organiseren van de evenementen. Onder de naam Selamat Malam gestart in de Endemol studio's, te Aalsmeer.

In 2014 is de Stichting Busyben van locatie gewisseld en hebben onder de naam Pesta hun intrek genomen in het Dorpshuis van Badhoevedorp. De verwachtingen waren hoog. Nieuw pand, maar al gauw bleek deze locatie te klein en de huur ging met ruim 300% omhoog. Na wat zoekwerk heeft de Stichting Busyben een nieuwe locatie gevonden t.w., Golfclub BORCHLAND aan de Borchlandweg 6-10 1114 BD Amsterdam/Duivendrecht. Helaas is het terrein verkocht voor woningbouw. Ga er maar aanstaan om in Amsterdam een soort gelijke locatie te vinden. Ja, die waren er wel qua omvang maar dan wel/geen vrij parkeren, wel/geen eigen catering of de huur was veel te hoog. Ondanks dat is het mij toch gelukt om een mooie locatie te vinden in Mijdrecht, "t, Oude Parochiehuis" (100<>150 pers.). Wij (Angela en ik) werden daar hartelijk ontvangen en er was gelijk een klik. Dus wij hebben besloten om deze locatie ook te nemen. Al gauw bleek dat de zaal te klein was en gingen de geruchten rond dat Pesta klein is. Om deze verwarring uit de wereld te helpen is er gekozen voor de naam "Tempat-ini" (Deze plaats) Mijdrecht. Er zijn al diverse evenementen gehouden en ook is er een mogelijke pasar opkomst. 

Nog geen week later werd ik benadert door, Amsterdam (150<>450 pers.). Ik hoop in 2022 gebruik te kunnen maken van "Dominon Ellermanstraat 30" om onze 1ste Pesta avond te kunnen organiseren. (Covid regels?) Al met al, is het mij toch gelukt om in Amsterdam een locaties te hebben. Ik blij en jullie ook, neem ik aan. Blijf ons volgen via Pestafeest.nl of Tempat-ini.nl


Start pagina